Events

 

 • starttomountainbike2014

Start to mountainbike 2014

Er is een nieuwe reeks van "Start to mountainbike".

Bedoeling van deze reeks is niet om van iedereen topatleten
te maken maar wel om een plezierige avond door te brengen
op de mountainbike.

Wekelijks proberen we een ritje af te werken van +-30km op de mooiste streekpaadjes tegen een tempo dat voor ieder toegankelijk is. Stelselmatig zullen we af en toe kennismaken met wat technischere stukjes.

****

 

"2e Binkrit Herseltse Wielerclubs"

Na een geslaagde 1° editie van de "Binkrit", zouden we jullie graag opnieuw
uitnodiging om deze rit nogmaals samen te rijden met alle Herseltse wielerclubs.
Wanneer : zondag 1 Juni 2014
Uur vertrek : 8u30
Plaats vertrek : kerkplein Bergom

De rit is +/- 130 km en we proberen ons te houden aan een richtsnelheid van 30km/u.
Naargelang de omstandigheden en de mogelijkheden van de deelnemers kan dit trager/sneller.
Zolang de veiligheid, gezondheid en vooral de gezelligheid maar primeert!

Aankomst bij Brouwerij Bink in Sint-Truiden is voorzien rond 10u30.
We genieten samen van ne goeie Bink (of 2) en een stukske vlaai
en zetten vervolgens de rit verder.
Aankomst in Bergom is voorzien rond 14u.

****

 

 • Avondcriterium Achterbos 2013

Avondcriterium met mountainbike 2013

Ieder jaar (eind juni) organiseert onze collega MTB club WTC Achterbos een avondcriterium met mountainbike. In 2013 gaat het avondcriterium door op vrijdag 14 juni aan het gidsenlokaal in Achterbos. Er nemen jaarlijks gemiddeld een 70-tal ploegen aan deel.
Ook dit jaar is er opnieuw de kinder- en jeugdinitiatie voor kinderen van 8 tot 14 jaar. Zij starten om 18u voor een aantal rondjes met mountainbike en deelname is bovendien volledig gratis!

****

 

"Binkrit Herseltse Wielerclubs"

De rit zal doorgaan op zondag 28 april met een afstand van +-120 km over prachtige wegen.
Graag hadden we jullie uitgenodigd om deze rit samen met ons te doen.
Wij vertrekken om 8u aan de kerk in Bergom. Rijden tot aan de Bink waar we een Binkske nuttigen en een stukje taart achter de tanden steken en komen dan terug richting Bergom.
Wanneer : zondag 28 april
Uur vertrek : 8 u
Plaats vertrek : kerkplein Bergom

****

 

 • tthz_2013

Bolderbergse Mountainbike Wedstrijd 2013

Op zaterdag 23 februari zijn ze toe aan hun 11e editie van de Bolderbergse Mountainbike Wedstrijd over de prachtig beboste heuvels aan de Kluis.
De wedstrijd wordt betwist op één van de mooiste en meest uitdagende mountainbike locaties van Limburg en mag rekenen op een grote opkomst.
De afstand van 29 km op een mooi bosparcours is zeker een haalbare kaart voor iedere getrainde biker.
Dé gelegenheid om u te meten met uw trainingsmakkers, een extra motivering voor een nieuwe seizoensstart!

****

 

 • bgfotozoektocht2012

BG Fotozoektocht 2012

Van 1 mei tot en met 31 augustus 2012 een "Fietsfotozoektocht" voor jong en oud. Er zijn 2 vertrek- en aankomstplaatsen voorzien, namelijk Eetcafé De Mixx en Mie Maan. De Fietsfotozoektocht is +/- 25km lang en loopt langs de mooiste binnenwegen van de gemeente Herselt.
Tijdens het "Mountainbike Criterium Herselt" op 8 september 2012 zullen omstreeks 14u00 de prijzen uitgereikt worden. Enkel de aanwezigen op deze sportieve dag maken kans op een mooie prijs! 

****

 

 • MTB Criterium 2012

Mountainbike Criterium Herselt 2012

Op zaterdag 8 September 2012 in samenwerking met de Gemeente Herselt en Bloso de tweede editie van het “Mountainbike Criterium Herselt”.
Hiervoor hebben we alweer de mooiste plekjes uitgezocht om een Criterium te organiseren. Snelle afdalingen, venijnige klimmetjes, technische passages, single-tracks, kortom een parcours waarop de mtb'ers onder ons zich eens kunnen uitleven en meten met de concurrentie!
En terwijl de sportievelingen zich uitleven op de mountainbike, kunnen supporters en familie gezellig vertoeven op ons criteriumterras. Ook aan de allerkleinsten wordt gedacht, voor hen voorzien we enkele leuke attracties.

****

 

 • knoet 2012

Knoet Cycling Classic 2012

Het Knoet Cycling Team organiseert op zaterdag 16 juni 2012 een Cycling Classic doorheen de Hagelandse heuvels waarin je kan kiezen tussen 70 - 107 of 137km. Vertrek is voorzien vanaf 7u30 tot 10u30
De uitvalbasis van dit team is het welbekende café "De Knoet" in Aarschot.

****

 

 • Avondcriterium Achterbos 2012

Avondcriterium met mountainbike 2012

Ieder jaar (eind juni) organiseert onze collega MTB club WTC Achterbos een avondcriterium met mountainbike. In 2012 gaat het avondcriterium door op vrijdag 15 juni aan het gidsenlokaal in Achterbos. Er nemen jaarlijks gemiddeld een 70-tal ploegen aan deel.
Nieuw dit jaar is de kinder- en jeugdinitiatie voor kinderen van 8 tot 14 jaar.

****

 

 • Reflectortocht 2012

Reflectortocht 2012

Zaterdag 4 februari 2012 opnieuw een zoektocht in het duister (type C-dropping). Vertrek omstreeks 17u30 tot ongeveer 19u30.
Ga nu al opzoek naar de grootste zaklamp, je zal ze nodig hebben!
De tocht begint aan de KWB kantine van Bergom en nadien een wintercafé met het ondertussen alom bekende speenvarken aan't spit!

Door jullie grote opkomst van vorig jaar hopen we natuurlijk om dat aantal dit jaar minstens te kunnen evenaren.

****

 

 • bgfotozoektocht2011

BG Fotozoektocht 2011

Van 1 mei tot en met 31 augustus 2011 een "Fietsfotozoektocht" voor jong en oud. Er zijn 2 vertrek- en aankomstplaatsen voorzien, namelijk Eetcafé De Mixx en Mie Maan. De Fietsfotozoektocht is +/- 25km lang en loopt langs de mooiste binnenwegen van de gemeente Herselt.
Tijdens het "Mountainbike Criterium Herselt" op 10 september 2011 zullen omstreeks 14u00 de prijzen uitgereikt worden. Enkel de aanwezigen op deze sportieve dag maken kans op een mooie prijs! 

****

 

 • Reflectortocht 2011

Mountainbike Criterium Herselt 2011

Op zaterdag 10 September 2011 in samenwerking met de Gemeente Herselt en Bloso de eerste editie van het “Mountainbike Criterium Herselt”.
Hiervoor hebben we de mooiste plekjes uitgezocht om een Criterium te organiseren. Snelle afdalingen, venijnige klimmetjes, technische passages, single-tracks, kortom een parcours waarop de mtb'ers onder ons zich eens kunnen uitleven en meten met de concurrentie!
En terwijl de sportievelingen zich uitleven op de mountainbike, kunnen supporters en familie gezellig vertoeven op ons criteriumterras. Ook aan de allerkleinsten wordt gedacht, voor hen voorzien we enkele leuke attracties.

****

 

 • Reflectortocht 2011

Reflectortocht 2011

Zaterdag 5 februari 2011 een zoektocht in het duister (type C-dropping) voor jong en oud. Met stevige wandelschoenen en de zaklamp in aanslag begon de tocht aan de KWB kantine van Bergom omstreeks 17u30 en duurde ongeveer tot 19u30. Nadien was er een wintercafé met een speenvarken aan't spit.

Door de grote opkomst sluiten we niet uit dat er
volgend jaar nog een vervolg komt op deze Reflectortocht!

****

 

 • 24 uren van MTB Westel

24 uren van MTB Westel

Noteer deze activiteit alvast met stip in jullie agenda, want ieder jaar (eind juni) begint het spektakel gewoon opnieuw. 24u afzien en genieten tegelijkertijd in het hartje van Westerlo. In 2011 ging de 24uren door op zaterdag 25 juni. Er nemen jaarlijks gemiddeld een 100-tal ploegen aan deel.

****

 

 • Reflectortocht 2011

Avondcriterium met mountainbike 2011

Ieder jaar (eind juni) organiseert onze collega MTB club WTC Achterbos een avondcriterium met mountainbike. In 2011 ging het avondcriterium door op vrijdag 17 juni aan het gidsenlokaal in Achterbos. Er nemen jaarlijks gemiddeld een 70-tal ploegen aan deel.

****